De West-Vlaamse wielrenner Jens Debusschere viert vandaag zijn dertigste verjaardag (bovenste foto Marc Hooftman, onderstaande foto Erik Westerlinck).

Jens Debusschere werd in 2005 Belgisch kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen en een jaar later Belgisch kampioen ploegenachtervolging bij de junioren, samen met Stijn Steels, Matthias Allegaert en Gieljan Engelrelst. Een jaar later eindigde hij op drie onderdelen van het baanwielrennen als derde in het nationale kampioenschap voor junioren: achtervolging, puntenkoers en 1 kilometer. Hij werd wel kampioen op de weg. Daarnaast won hij de Ronde van Vlaanderen voor junioren en werd hij tweede in Parijs-Roubaix voor junioren.
In 2009 werd Debusschere West-Vlaams kampioen bij de beloften. Een jaar eerder was hij op hetzelfde kampioenschap al tweede geworden. Vervolgens liep hij in 2010 stage bij Omega Pharma-Lotto, dat hem aan het begin van het nieuwe seizoen in 2011 een contract aanbood.
In 2014 behaalde Debusschere de grootste zege uit zijn carrière. In Wielsbeke werd hij Belgisch kampioen op de weg bij de elite door in de sprint Roy Jans en Tom Boonen te kloppen.
In 2015 won hij het honderdste Kampioenschap van Vlaanderen maar werd gedeclasseerd vanwege zijn gedragingen vlak voor de finish, aldus Wikipedia.
Jens Debusschere is de jongere broer van wielrenners Maxim Debusschere en Kevin Debusschere en de schoonbroer van zijn jarenlange ploeggenoot Jurgen Roelandts.

54 Jens De Busschere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.