Dominik Nerz (foto Erik Westerlinck) werd geboren in Wangen im Allgäu, een plaatsje in Zuid-Duitsland vlak bij de grens zowel met Oostenrijk als met Zwitserland. In 2006, toen Nerz zeventien jaar oud was, werd hij nationaal kampioen ploegenachtervolging bij de junioren. Een jaar later won hij onder meer de juniorenwedstrijden de Ronde van Toscane en de Napoleoncup.

In 2008 reed hij voor Team Ista, waarmee hij onder meer de Ronde van Turkije en de Rothaus Regio-Tour reed. Hij won in 2009 een bergrit in de Ronde van de Aostavallei, een belangrijke beloftenkoers. Ook reed hij dat jaar goede klassementen in de Girobio (de vroegere Baby Giro) en de Ronde van Saksen. Door deze prestaties mocht Nerz in 2010 zijn eerste profcontract tekenen bij het Duitse Team Milram en werd daar de jongste renner van het team, in de schaduw van kopmannen Linus Gerdemann en Gerald Ciolek. Hij reed dat jaar een goed eerste profjaar, met name in de Ronde van het Baskenland en in de Ronde van Oostenrijk. Hij reed zich ook naar een achtste plek in de Zwitserse eendagswedstrijd GP Kanton Aargau.

Eind 2010 werd bekend dat Milram niet verderging als sponsor van het team en er werd geen nieuwe sponsor gevonden. Nerz tekende in 2011 een tweejarig contract bij Liquigas-Cannondale. Hij reed dat jaar zijn eerste grote ronde, de Ronde van Spanje. Met een 38e plaats in het algemeen klassement was Nerz een van de beste jonge renners. In 2012 reed hij een verdienstelijke eerste Ronde van Frankrijk met een 47e plaats in het algemeen klassement en werd hij zesde in het algemeen klassement van de Ronde van Slovenië. Nerz stapte in 2013 over naar BMC Racing Team en werd daar gezien als een toekomstig ronderenner. Hij reed zich dat jaar naar een twintigste plek in het Critérium du Dauphiné en een dertiende plaats in de Ronde van Polen. In de zware Ronde van Spanje was Nerz samen met Ivan Santaromita gedeeld kopman. Nerz maakte daarin een sterke indruk bergop. Uiteindelijk eindigde hij als veertiende in het eindklassement, zijn hoogste notering in een grote ronde.

In 2015 stapte hij over naar Bora-Argon. Met de ploeg won hij nog de ploegentijdrit als opening van de Ronde van Trentino, maar daar bleef het dan ook bij. Daarom hing hij in 2017 de fiets aan de wilgen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.