In 1979 was het honderd jaar geleden dat Charles De Coster was overleden. Een gelegenheid die door een aantal organisaties werd aangegrepen om het voorbije jaar tot het Uilenspiegeljaar uit te roepen.
Vooral het Frans Masereelfonds was de motor achter dit gebeuren. Het hoogtepunt van hun actie situeerde zich uiteraard in Damme waar op 25 augustus een reusachtig Ludiek Rebels Feest werd georganiseerd dat uiterst geslaagd mag worden genoemd. Op de foto zien we marionettentheater Taptoe met slaande trom door de feestweide marcheren vooraleer hun stuk « Tijl, een vuist in het hart » op te voeren.
Andere opmerkelijke optredens kwamen van Wannes van de Velde, Viona Westra, Raymond van het Groenewoud en de Steve Turcksin Band, naast natuurlijk de anoniemen die actief deelnarnen aan de wedstrijd « Verzin een Uilenspiegelgrap tegen het establishment ». Het VMT wijdde een uitstekend gelegenheidsnummer aan Tijl Uilenspiegel.

Jan Mestdagh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.