Het is al vijf jaar geleden toen de piepjonge beloftevolle Nederlandse mountainbikester Annefleur Kalvenhaar omkwam tijdens de wereldbeker afdaling in Méribel.

Drama op de Wereldbeker mountainbike afdaling in Méribel. De Nederlandse Annefleur Kalvenhaar (20) kwam gisteren ten val tijdens de kwalificaties in het onderdeel eliminator en overleed vandaag in het ziekenhuis van Grenoble.

In de eliminator moeten vier rensters tegen elkaar een korte sprintrace afwerken. Kalvenhaar kwam gisteren ongelukkig ten val op een brug.

Ze werd met zware verwondingen per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar overleed ze vandaag aan een zwaar hersenletsel.

Kalvenhaar stond bekend als een groot talent, zowel in het mountainbiken als in het veldrijden. Afgelopen winter veroverde ze nog de Europese veldrittitel bij de min-23-jarigen.

“Dit is verschrikkelijk nieuws”, reageerde de Nederlandse veldritbondscoach Johan Lammerts bij de NOS. “Annefleur was bijzonder talentvol. Het onderdeel waarop ze meedeed, staat niet bekend als heel gevaarlijk. Valpartijen komen uiteraard voor in het mountainbiken, maar ik ken de omstandigheden niet van haar ongeval.”

UCI-voorzitter Brian Cookson richtte zich tot Kalvenhaars nabestaanden en vrienden: “Ik voel me verslagen dat iemand in onze wielerfamilie is overleden op zo’n jonge leeftijd. Mijn diepste gedachten gaan naar haar familie en vrienden.” (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.