Morgen zal het veertig jaar geleden zijn dat het Mich Verbelen Kwartet voor de laatste keer optrad. Dat gebeurde op Mallemunt, zoals men hieronder kan lezen in mijn artikel over de Centimeters op het Feest van de Rode Vaan 1979. Ik heb op het internet geen enkele foto gevonden van dat fameuze kwartet en dat is misschien maar normaal ook, want dat waren in feite de Centimeters, maar dan met Mich in de hoofdrol i.p.v. RvhG. Maar officiële foto’s zijn daar uiteraard nooit van gemaakt. En foto’s van optredens zijn er dus blijkbaar niet. Daarom heb ik hierboven maar een foto geplaatst van precies veertig jaar geleden van Mich samen met mijn oudste zoon Roddy, die morgen trouwens zijn 45ste verjaardag viert. Dat betekent dus dat hij op deze foto vijf jaar oud is. Er bestaat ook nog een foto van Mich met mijn beide zonen, maar die heb ik voor het artikel over Mich zelf gehouden (zie hier).

Kan men, indien men een affiche heeft met namen als Toots Thielemans, Rum en Johan Verminnen, kan men dan spreken van «een hoofdattractie» ? Wij denken van niet. Feit is evenwel dat Raymond van het Groenewoud toch steeds een speciale trekpleister is, vooral voor het jonge volkje, en dat zowel op ons Feest als in Damme (zie p. 8-9). Daarom deze R.V.H.G.-pagina, deze keer vooral gewijd aan zijn groep, de Centimeters, die door hun vakkundigheid en hun inzet geen gering aandeel hebben in zijn succes.

Raymond van het Groenewoud in actie in Torhout tijdens het Woodlandfestival, waar hij met veel bijval een aantal nummers uit zijn nieuwe elpee vertolkte. Deze elpee (“Ethisch reveil“) verschijnt begin september. Dus ná dit artikel, maar vóór het RV-Feest!

“Aan de accordeon, onze gitarist Jean Blaute!” En nog veel meer dan dat : Jean heeft b.v. ter gelegenheid van het Brussels Millenium een creatie van 15 minuten geschreven die door het BRT-jazzorkest zal worden uitgevoerd op de Grote Markt op 25 augustus om 20 u., tijdens de Omroep Brabanthappening.

Het Mich Verbelen Kwartet is ter ziele. Het optreden op 23 augustus op Mallemunt is hun zwanezang. Alhoewel… Als men weet dat het Mich Verbelen Kwartet eigenlijk bestaat uit RVHG & de Centimeters plus Johan Verminnen en dat Johan Verminnen op ons Feest gastheer speelt voor de Centimeters…

Vorig jaar stelde ik Stoy Stoffelen voor als “wereldkampioen houthakken”. Stoy was daarover niet zo tevreden, hij vond dit een negatieve benadering van zijn energieke drumstijl (wat niet de bedoeling was). Tot overmaat van ramp maakte hij tijdens het optreden in Oudergem inderdaad brandhout van zijn drumsticks!

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Veertig jaar geleden: laatste optreden van het Mich Verbelen Kwartet

  1. Beste Mich,
    Heb uw bass nog tot aan’t podium gedragen, (zo fier als een gieter) ben u nooit vergeten.
    ’t Broertje van Ooh Daniëlle
    Xxx. Thanks Uncle is hier wel op z’n plaats. Dank je Mich.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.