Didier Poskin is een Belgisch cellist, geboren in 1965 in Vilvoorde. Hij studeerde in Brussel bij Edmond Baert. In 1984-85 maakte hij deel uit van het Wereldorkest van Jeugd en Muziek. In 1985 volgde hij vervolmakingscursussen bij Walter Grimmer en Maurice Gendron. Hij was laureaat van de Tenutowedstrijd 1987 en in 1989 is hij afgestudeerd aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Datzelfde jaar werd hij eerste cello solo bij het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. In 1995 verliet hij dit orkest om zich aan het Duitse strijkkwartet Verdi te wijden. Met dit ensemble gaf hij talrijke concerten en maakte hij tal van opnamen, waaronder een integrale van de strijkkwartetten van Franz Schubert. Daarna vormde hij met de violisten Guido de Neve en Pieter Jansen en altviolist Sander Geerts het Quatuor Romantique, waarmee hij op 27 augustus op het middaguur optrad in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Naast zijn activiteiten als concertcellist is hij als leraar cello verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.