Terwijl in Alkmaar de Europese kampioenschappen plaatsvinden, is het vandaag vijftig jaar geleden dat Harm Ottenbros, de voormalige wielrenner uit Alkmaar, wereldkampioen werd.

Harm Ottenbros is een beetje de Roger Walkowiak van Nederland. Het grootste succes van zijn loopbaan haalde hij immers in 1969 toen hij in Zolder wereldkampioen werd. In de sprint versloeg hij onze landgenoot Julien Stevens. Ottenbros beleefde weinig plezier van zijn wereldtitel. In 1970 kreeg hij last van een blessure en verdere successen bleven dan ook uit. Toch bleef Ottenbros nog zes jaar in het peloton en won hij zelfs nog tal van minder belangrijke wedstrijden. Maar na het beëindigen van zijn carrière wilde hij niets meer met wielrennen te maken hebben. Hij gooide zijn fiets zelfs van de Zeelandbrug in de Oosterschelde. Pas de laatste jaren laat hij zich weer zien in het wielerwereldje. (Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.