Ramon Sinkeldam (Zaandam, 9 februari 1989) is een Nederlands wielrenner die anno 2019 rijdt voor Groupama-FDJ (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck). Samen met Koen Bouwman, Bauke Mollema, Floortje Mackaij, Riejanne Markus en Amy Pieters, is hij in Alkmaar de eerste Europese kampioen in de nieuwe discipline “gemengde aflossing” geworden. Eerst vertrokken drie mannen voor één rondje, zodra de tweede man over de finish passeerde, was het de beurt aan de vrouwen, de tijd van de tweede vrouw aan de finish was de eindtijd.

In zijn jeugd was Sinkeldam ook actief in het mountainbiken en in het veldrijden. In 2011 won Sinkeldam de beloftenversie van Parijs-Roubaix. Verder won hij in 2011 Ronde van Limburg en werd hij Nederlands kampioen bij de beloften. Van 2008 tot 2011 reed hij voor het Rabobank Continental Team, In 2012 besloot hij om te gaan koersen voor Argos-Shimano. Voor deze ploeg boekte hij zijn eerste profoverwinningen door twee etappes te winnen in de Ronde van Hainan. In 2017 boekte hij zijn grootste overwinning tot dan toe door Nederlands kampioen bij de eliterenners te worden.

RVV 2018 (122) - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.