Gewoonlijk begin ik deze artikeltjes altijd met de omschrijving “het is vandaag al zoveel jaar geleden dat…”. Deze keer moet ik paradoxaal genoeg schrijven: “Het is vandaag nog maar vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse actrice Fay Wray is overleden.” En dat komt natuurlijk omdat Fay vooral bekend is van de allereerste “King Kong”-verfilming en die dateert toch alweer uit 1933! Maar miss Wray was een lang leven beschoren: ze werd niet minder dan 97 jaar oud. Het weze haar van harte gegund!

Op de foto doet ze haar fameuze pose als ze “het monster” voor het eerst ziet nog eens na. Er bestaat immers geen enkele foto uit de film zelf die haar voldoende in beeld brengt. Dat had natuurlijk te maken met het feit dat de “special effects” toen nog in hun kinderschoenen stonden. De fotograaf heeft er wel voor gezorgd dat haar gescheurd kleed nauwgezet werd nagebootst. Omwille van de artistieke eerlijkheid natuurlijk… en ook wel een beetje om de ouwe snoepers te plezieren, but who gives a damn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.