Loïc Vliegen (Rocourt, 20 december 1993) is een Belgisch wielrenner die anno 2019 rijdt voor Wanty-Groupe Gobert (foto Jean-Pierre Verstraete). Zondag heeft hij de tweede rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. Hij zette de rit naar zijn hand met een late aanval. Zijn ploeg won ook al de eerste etappe met Timothy Dupont. Vliegen nam de leiderstrui over van zijn ploegmaat en zou die niet meer afstaan. “Bij BMC mocht ik minder vaak mijn kans gaan, bij Wanty is dat anders. Dat ik hier voor eigen publiek win, is super. Ik ken het parcours goed en ik wist dat ik op het lokale circuit tijdens de afdaling naar de streep een aanval kon plaatsen. Fabien Doubey zette mij goed af en daarna ben ik in de afdaling voluit gegaan, zonder te remmen, omdat ik de wegen goed ken. Ik heb alles gegeven en het is gelukt.”   

Andere overwinningen:
2015
7e etappe Ronde van Bretagne
Jongerenklassement Ronde van Bretagne
Flèche Ardennaise
3e etappe Vredeskoers, Beloften
3e etappe Tour des Pays de Savoie
2016
Bergklassement Driedaagse van De Panne-Koksijde
2017
1e etappe (ploegentijdrit) Ronde van Spanje (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.