Een jaar eerder schreef ik nog naar aanleiding van het afscheid van Geneviève van Quaquebeke dat het Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera op last van de Vlaamse Regering moesten fusioneren. Vandaag is bekend geraakt wie de nieuwe algemene directeur wordt van de pas opgerichte fusie. En dat is niemand minder dan Lena De Meerleer, tot op heden algemeen directeur Productie bij de VRT. Daar is Lena ooit beneden aan de ladder begonnen en toen ze in die tijd het lief was van Guy Polspoel heeft Raymond van het Groenewoud de klassieke ballade “Bleke Lena” aan haar gewijd. In de tussenliggende periode is Lena ook nog netmanager van Sporza geweest en programmamanager van Eén. Niet kwaad voor iemand, waarbij Raymond “zich dood verveelde”

Een jaar later stelt Lena De Meerleer haar eerste beleidsdaad: met ingang van afgelopen maandag de samenwerking stopgezet met de artistiek directeur van het Ballet, de Portugese Assis Carreiro, zo meldt de organisatie vandaag in een persbericht. Over de reden van het plotse beëindigen van het lopende contract wil Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen voorlopig niets kwijt. De Raad van Bestuur zal zo snel mogelijk de procedure opstarten om een vervanger aan te stellen, de geplande producties voor het komende seizoen zoals “Onegin” en “Don Quichot” zouden in tussentijd niet in gevaar komen.
De Meerleer blijft ook achter de fusie van Ballet en Opera staan. “Ons publiek heeft ons altijd gesteund en we zijn er zeker van dat we met onze competenties en vanuit onze opdracht de vertegenwoordiger zijn en blijven van het klassieke ballet in al zijn vormen en mogelijkheden in en buiten Vlaanderen”, aldus nog de algemeen directeur in een verklaring aan het persagentschap Belga.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.