Annie Sprinkle, die bij het grote publiek misschien nog wel gekend is als de dame die haar enorme borsten op het hoofd van Jan Lenferink deponeerde in RUR, wordt vandaag 65 jaar. Ze was destijds in RUR te gast omdat ze in Nederland was met haar “postmoderne pornoshow”, waarin ze het publiek o.m. een blik gunde op haar ingewanden (het weze dan nog haar geslachtsorgaan, het erotische hiervan ontgaat me totaal).

Dit was ook te zien in de Australische film “Sacred sex” van Cynthia Connop uit 1991, een film die bitter weinig met SM te maken had, maar veeleer (zoals de titel reeds aangeeft) met de vermenging van seks en religie. Al zien sommigen toch ook hier verbanden met het zeer ingewikkelde SM-spel. Want, laten we wel wezen: een SM-spel mag je niet simplistisch opvatten in de zin dat de ene partner alleen maar klappen uitdeelt en de andere incasseert. Een klap is bij wijze van spreken maar een klap als het ook een streling had kunnen zijn. “Pain and pleasure”, zoals men op de Doma-tapes (een gespecialiseerd huis in Den Haag) steeds weer herhaalt.
Sprinkle is in New York ook de buurvrouw van bondage- en fetisj-fotograaf Eric Kroll, die zelf ook een paar films (eigenlijk bewegende foto’s) op z’n naam staan heeft zoals “Girls from Girdleville” en “Girldle Gulch”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.