Lorenzo Gobbo (foto Facebook), de jonge Italiaanse baanwielrenner die vorige week gespiest werd door een losgekomen plank op de Gentse piste van de Blaarmeersen, zal volledig recupereren. “Maar hij heeft voorlopig geen zin meer om op de piste te rijden”, klinkt het.

Gobbo kwam vorige week zwaar ten val tijdens het EK baanwielrennen voor jongeren in het wielercentrum Eddy Merckx in Gent. “Het was een ongelukkige val tijdens de scratchwedstrijd”, zegt Frank Glorieux van het wielercentrum. “De jonge renner, Lorenzo Gobbo, kwam hard met zijn pedaal op de vloer terecht waardoor er een grote splinter van het parket los kwam. Die doorboorde het dijbeen en een long van de renner. Er kwamen onmiddellijk dokters kijken en de jongen is naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd werd. Dat is goed verlopen: de splinter is verwijderd, maar de wielrenner ligt nog op de afdeling intensieve verzorging. Als alles stabiel blijft, dan kan hij over enkele dagen naar een gewone ziekenhuiskamer en later terugkeren naar Italië.”

“Ik heb hem daarnet nog eens bezocht”, zegt Frank Glorieux, de directeur van de Wielerbond Vlaanderen. “Hij zei dat hij liever had gewonnen dan op deze manier in de kranten te staan. Hij kon dus nog lachen, maar hij heeft voorlopig geen zin meer om op de piste te rijden. Hij zal zijn courage moeten terugvinden. Hij zal normaal gezien wel volledig recupereren, maar er wacht hem een lange herstelduur.” (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.