Vandaag is het twintig jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Giuseppe Guerini door een amateurfotograaf ten val werd gebracht toen hij op weg leek naar een zekere overwinning op l’Alpe d’Huez. Gelukkig had hij voldoende voorsprong zodat hij alsnog de ritzege in de wacht sleepte. Op de beelden van YouTube is wel een aangenaam muziekje gezet, maar aangezien commentaar ontbreekt, is het wel moeilijk om de wedstrijd te volgen.

We zien echter wel hoe Guerini demarreert op het moment dat Pavel Tonkov, die toen voor Mapei reed, wordt ingehaald. Er bestaat ook nog een ander filmpje op YouTube en dat heeft wél commentaar, maar het duurt wat langer en de commentaar is in het Duits:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.