De Japanse Tomoko Mukaiyama leerde piano spelen toen ze vijf was en haalde haar Masters Degree in 1988 op de Musashino Academie in Tokio. Daarna studeerde ze verder aan de universiteit van Indiana en nadien aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam, waar ze les volgde bij haar landgenoten Tetsuro Ishikawa en Aki Takahashi en ook bij George Vasarhelyl, James Tocco en Jan Wijn. In 1991 won ze de Gaudeamus-wedstrijd en een jaar later werd ze lid van het Japan Chamber Orchestra o.l.v. Tetsuji Honna. Daarnaast speelt ze ook hedendaagse muziek, waarvan ze op 13 juli 1994 in Gent een voorproefje gaf met werk van Galina Utvolskaya, Karlheinz Stockhausen, Adriana Hölszky en Meredith Monk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.