Vandaag is het al twintig jaar geleden dat de Oostenrijkse wielrenner Adolf Christian op 65-jarige leeftijd is overleden. Hij werd in 1934 in Wenen geboren. Op dat moment was in Berlijn een andere Oostenrijker met de naam Adolf aan het bewind, maar we zullen maar aannemen dat de ouders van déze Adolf enkel op de naam zijn afgegaan. Tenslotte zou het nog vier jaar duren vooraleer de fameuze Anschluss een feit werd (foto’s de Wielersite).

21 adolf christian

Christian zal vooral bekend blijven door zijn derde plaats in de Tour van 1957, maar daarvóór had hij reeds tal van liefhebbersronden gewonnen, vooral in eigen land (*). In 1957 maakte hij als gastrenner deel uit van de Zwitserse ploeg met als kopmannen Carlo Clerici en Rolf Graf, terwijl hij de drie daaropvolgende jaren bij een “internationale” ploeg zou starten, die natuurlijk helemaal niet aan elkaar hing en waardoor verdere successen uitbleven. In 1957 was hij in andere wedstrijden prof bij Carpano, waar hij ook in 1958 zou blijven.

13 adolf christian

In 1959 en 1960 vertrok hij naar een andere Italiaanse ploeg, Ignis. In 1961 reed hij dan nog een seizoen voor het Zwitserse Cynar, maar de successen bleven uit, daarom zou Christian een jaar later opnieuw liefhebber worden. Prompt schreef hij de Ronde van Hongarije op zijn naam, maar hij werd ook tweede in de ronde van zijn eigen land en die van St.Laurent (Canada). Hij nam zelfs nog deel aan de Vredeskoers, zij het zonder al te veel succes (49ste).

Ronny De Schepper

(*) Hij was van Wenen, dus hij zal wel voor één van de amateurploegen van aldaar (Rapid, Austria of Union) gereden hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.