Mike Teunissen (foto Jean-Pierre Verstraete) en niet Dylan Groenewegen of zelfs niet Wout van Aert is de man die Jumbo-Visma gisteren de gele leiderstrui bezorgde in de openingsrit van de Tour de France. Het plannetje van de Nederlandse ploeg leek in duigen te vallen toen sprintkanon Dylan Groenewegen op anderhalve kilometer van de finish tegen de grond ging, maar Teunissen zorgde toch nog voor een Nederlands delirium door Peter Sagan met een banddikte te kloppen. “Ik hoop dat Dylan nog wat kan lachen als ik deze gele trui straks naar de kamer meeneem”, aldus de ritwinnaar en eerste Nederlandse geletruidrager sedert Eric Breukink.

Mike Teunissen (Ysselsteyn, 25 augustus 1992) is een Nederlands wielrenner en veldrijder die anno 2019 rijdt voor Team Jumbo-Visma. Hij begon in 2002 met wielrennen als lid van Wielervereniging Schijndel. Na een aantal eerder successen, zoals een derde plaats op het Nederlands kampioenschap op de weg, een tweede plaats op het NK veldrijden en een vierde plaats op het Europees kampioenschap veldrijden voor junioren in 2009, deed Teunissen op 30 januari 2011 van zich spreken tijdens het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften. Hij werd hier tweede, na Lars van der Haar. In 2012 werd hij Europees kampioen bij de beloften. In 2013 volgde hij Van der Haar op als wereldkampioen bij de beloften. Teunissen is ook erg actief op de weg. Zo won hij nog in 2018 de Vierdaagse van Duinkerken en de Nederlandse ZLM-Tour. Dat gebeurde eigenlijk tweemaal op precies dezelfde manier: ploegmaat Dylan Groenewegen won de meeste ritten, maar aangezien dit altijd in de sprint gebeurde, was het Mike Teunissen die door bonificaties en een betere plaats in de proloog uiteindelijk eindwinnaa werd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.