De Sint-Niklase dichter Frank Pollet (foto Wikipedia) stelde op 17 oktober 1980 zijn bundel “Waterland” voor in de Normaalschool van Sint-Niklaas, tijdens een poëzieavond van het tijdschrift « Vers », waarin ook deze voorpublicatie is opgenomen.

76 Waterland
Het startschot werd gegeven om 19.30 u. en dan werden tenminste dertien maar misschien wel zeventien dichters op de argeloze luisteraar losgelaten. Onder de “vaste waarden” merkten we o.a. Johan de Belie, Freddy Van Hove, Piet Brak, Eriek Verpale, Leopold M.Van den Brande en Anton van Wilderode op.
Met deze laatste wordt overigens in het vijfde nummer van « Vers » een nogal uitgebreid en interessant gesprek gevoerd, wat evenwel nog geen appreciatie van de inhoud euh… inhoudt. Om nog maar op het zuiver literaire vlak te blijven: de vragenstellers (o.a. Frank Pollet) varen onder het goedkeurend oog van van Wilderode nogal uit tegen de neoromantici, maar toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat heel die beweging rond « Vers », en Frank Pollet zelf niet in het minst, nogal zwaar neoromantisch is getint…
Zowel de bundel « Waterland » als een abonnement op « Vers » kostte destijds 100 fr. en men moest het geld storten op PRK 000-0859046-14 van Freddy Van Hove, 2750 Beveren.

Referentie
Ronny De Schepper, Waterland van Frank Pollet, De Rode Vaan, 9 oktober 1980

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.