Spice Girl Victoria Adams trad twintig jaar geleden in het huwelijk met stervoetballer David Beckham (foto YouTube).

In een uiterste poging om mee te zijn met de jeugd, heb ik in de jaren negentig ooit geprobeerd de namen van de meisjes van The Spice Girls van buiten te leren: Melanie Janine Brown (°1975) of Mel B. is de makkelijkste. Zij is immers de kleurlinge van de groep. Zij wordt “Scary Spice” genoemd, omdat zij de kinky sex moet verbeelden. Aangezien de groep op een “moderne” manier is samengesteld (d.w.z. via een “concept”, dus niet omdat ze vriendinnen waren of zelfs maar elkaar kénden e.d.), is haar tegendeel Emma Louise Bunton (°1976) ofte Baby Spice, het domme blondje in het kwadraat. De Spice Girls worden van de wereld afgeschermd dat het eigenlijk geen naam meer mag hebben, maar een onverlaat die per ongeluk ooit eens een deur opende, die hij beter dicht had gelaten, zag nog net hoe Baby Spice door Scary Spice in mekaar werd geramd.
Ook zeer herkenbaar is Melanie Chisholm (°1974) alias Mel C. Haar handelsmerk (letterlijk) is namelijk de sportkledij waarin ze steeds moet rondhuppelen. Aangezien de vier anderen meestal erg sexy uitgedost zijn, zou dit toch wel enorm frustrerend moeten zijn, zeker als uit de clip van hun grootste hit “Wannabe” duidelijk de seksuele potentie van Mel C. blijkt.
Waar men anderzijds goed moet naar zoeken, is naar Victoria Adams (°1974). Zij is namelijk “Posh Spice”, wat dus zou moeten willen zeggen dat ze enige “klasse” heeft. Goed, als men ze alle vijf tesamen ziet, kan men ze er wel uithalen, maar het is een soort “postmoderne klasse” zou men kunnen zeggen. Een dun laagje vernis dus.
En tenslotte is er Geri Halliwell (°1972) of “Ginger Spice”. In feite heeft ze niets bijzonders, tenzij haar in verschillende kleuren en twee argumenten, die bij haar nog iets zwaarder doorwegen dan bij de andere meisjes, al worden die dààr ook uitgespeeld (zoals gezegd zelfs bij Sporty Spice). Dat is ook logisch, want vroeger was ze als stripteaseuse actief. Merkwaardig genoeg werd Geri als de leidster van de groep beschouwd, als men de achtereenvolgende managers niet meetelt natuurlijk…
Met The Spice Girls werd ook het begrip “girl power” gelanceerd, maar of dit echt wel op hen sloeg kon op zijn minst in vraag kon worden gesteld, zeker in mei 1998 toen Halliwell de groep verliet en de kunstmatige groep hiertegen niet opgewassen bleek te zijn. Kort nadien viel het hele concept immers in duigen.
Toeval of niet, Halliwell (ondertussen moeder van Bluebell Madonna, °2006) is ook de enige die naderhand nog enigszins carrière heeft gemaakt (met haar cover van “It’s raining men” van The Weather Girls had ze zelfs een heel grote hit), ook al wordt gezegd dat Sporty Spice eigenlijk de enige is die echt goed kan zingen. Ook zij heeft carrière gemaakt, maar dan zonder echt grote hits. Tenzij men haar duet met Bryan Adams (“When you’re gone”) zo zou willen noemen. Zij deemsterde af en toe weg in een depressie naar aanleiding van de vele lesbische verhalen die over haar de ronde doen. Misschien is ze gewoon biseksueel, zoals die binnenhuisarchitecte in “Thuis”. Alleszins legt ze het op dit moment aan met een andere bekende biseksueel, niemand minder dan Robbie Williams.
Met “carrière maken” bedoel ik dan wel: een carrière waaraan ze zelf heeft gewerkt. Wat “in the picture” komen betreft, werd ze namelijk ruimschoots overtroffen door Victoria Adams, die immers zo slim was om met stervoetballer David Beckham te trouwen. Ze hebben al twee zoontjes, Brooklyn (°1999), Romeo (°2002) en nog een derde dat mij nu niet wil te binnen schieten (daar gaat mijn ambitie om ooit “de slimste mens” te worden!), en zijn niet uit de pulpbladen weg te krijgen. Desnoods worden er zelfs (al dan niet fictieve) ontvoeringen op het getouw gezet. Maar typisch voor de “second hand” populariteit van Posh is dat Beckham tot meest sexy man van 2002 werd verkozen, terwijl zijzelf niet eens in het lijstje van de sexy vrouwen voorkwam.
Wat Posh kan, dat kan ik ook, moet Melanie Brown gedacht hebben, maar een Nederlandse danser (Jimmy Gulzar) sprak de media blijkbaar veel minder aan. De pret was er dan ook al gauw af en het koppel ging na drie jaar (1998-2001) uit elkaar. Ze hield er wel een dochtertje, Phoenix Chi, aan over. Ondertussen probeert Brown een carrière in het theater uit en haar reputatie als Scary getrouw, heeft ze zich o.m. op de fameuze “vagina-monologen” gegooid, die hier in Vlaanderen door Ann Nelissen werden gebracht. In 2006 beviel ze van Angel Iris, een dochter van acteur Eddie Murphy, zij het dat er wel een DNA-test aan te pas kwam om dat vast te leggen, want Murphy wilde het kind eerst niet erkennen.
Melanie heeft ook succesvol (tweede plaats) deelgenomen aan “Dancing with the stars”, de Amerikaanse versie van het fantastische format “Strictly come dancing”, waarin ook Emma Bunton schitterde. Zij mocht weliswaar op het gala t.g.v. de vijftigste verjaardag van de ambtsaanvaarding van de Engelse koningin optreden, maar dat was toch ongeveer haar enige wapenfeit op het vlak van “artistieke” prestaties. Paradoxaal genoeg heeft zij vaak als babysit bij haar tegenhanger Melanie Brown gefunctioneerd. Dat zal nu wel gedaan zijn, want in augustus 2007 is ze zelf bevallen van Beau, een zoon waarmee zanger Jade Jones haar heeft opgezadeld.
In februari 2009 voegde ook Melanie Chisholm zich als laatste bij deze ongebreidelde voortplantingsdrift met een dochtertje genaamd Scarlett Starr (naar de vader van het kind, ene Thomas Starr).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.