“Padam, Padam” is een lied geschreven door Henri Contet (tekst) en Norbert Glanzberg (muziek) dat oorspronkelijk in 1951 werd uitgebracht door Édith Piaf. Het is echter niet over het lied als zodanig dat ik het hier wil hebben.

Ik weet het, we leven in een tijd van verzuring, waarbij een buur die met een verkeerd been uit het bed is gestapt erin slaagt een schooltje of een zwembad te doen sluiten omdat de kinderen teveel lawaai maken, maar toch wil ik even aandacht vragen voor het volgend probleem(pje).
Enige tijd geleden werd de Keizer Karelstraat heraangelegd, maar bij de afwerking werd er blijkbaar wat slordig omgesprongen met een putdeksel, zodat we nu bij elke auto die passeert we het bekende “padam padam”-geluid horen van eerst het voorwiel en daarna het achterwiel dat over het deksel passeert. Nu is het verkeer in de Keizer Karelstraat sedert het mobiliteitsplan fameus afgenomen, maar het blijft toch een “refrein” waarmee je hele dagen en bij slapeloze nachten ook ’s nachts mee af te rekenen krijgt.
Als ik de enige bewoner ben van de Keizer Karelstraat (en dan vooral van de kant aan de Reep) die zich hieraan ergert, dan zal ik dat maar uitzweten, zeker, maar als er nog mensen zijn die hier hinder van ondervinden, kan dit probleem(pje) misschien eens herbekeken worden? Met dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.