Warren Barguil (bovenstaande foto Marc Hooftman; onderstaande foto Erik Westerlinck) heeft voor een belangrijke zege gezorgd voor zijn ploeg Arkea-Samsic. Hij zal namelijk in de Franse tricolore aan de start staan van de Tour de France!

Warren Barguil (Hennebont, 28 oktober 1991) is een Frans wielrenner, die in 2012 de Ronde van de Toekomst op zijn naam schreef. Sinds 1 augustus 2012 reed hij voor de Nederlands-Duitse ploeg Team Giant-Alpecin. In zijn eerste jaar als prof wist hij meteen te imponeren door bij zijn eerste optreden in een grote ronde, de Ronde van Spanje, twee etappes te winnen.
In de Ronde van Frankrijk 2017 dacht hij de bergrit naar Chambéry gewonnen te hebben. Rigoberto Uran klopte hem echter nog op de meet. Barguil hield wel de bergtrui over aan deze rit, waarin hij nagenoeg de hele dag in de aanval reed. Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, won hij de dertiende etappe van Saint-Girons naar Foix. Later won hij ook de achttiende etappe van Briançon naar Col d’Izoard. Als winnaar van het bergklassement stond Barguil uiteindelijk in de bolletjestrui op het podium in Parijs. Hij kreeg ook de prijs van de strijdlust toegekend. In het algemeen klassement eindigde hij op de tiende plaats.
Barguil verbrak zijn doorlopende contract met Team Sunweb begin augustus 2017 en koerst met ingang van 1 januari 2018 voor Fortuneo-Oscaro. Barguil startte nog wel in de Ronde van Spanje van 2017 voor Team Sunweb. Daarin werd hij na de zevende etappe door de ploegleiding naar huis gestuurd. Barguil had tegen de teamorders in, geweigerd te wachten op kopman Wilco Kelderman die in deze etappe lek was gereden. Barguil zou hebben verklaard zichzelf niet als een knecht te zien in deze ronde. (Wikipedia)

35 Barguil Warren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.