Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat ex-wielrenner Stive Vermaut is gestorven aan een hartstilstand (foto’s de Wielersite).

Vermaut kreeg begin 2002 te kampen met hartklachten, die dankzij het gebruik van hartslagmeters aan het licht kwamen. Men stelde een aangeboren hartafwijking vast en Vermaut werd gedwongen te stoppen met topsport. Na nieuw advies van experts in de Verenigde Staten hernam hij nog even het wielrennen bij de Palmans-Collstrop ploeg, maar stopte na nieuwe problemen in het najaar definitief. Begin 2004 startte hij zijn eigen fietszaak op. Desondanks werd hij op 13 juni 2004 toch getroffen door een hartstilstand, waardoor hij in diepe coma geraakte. Op 30 juni overleed hij uiteindelijk in het ziekenhuis van Roeselare. Hij liet een vrouw en een 4-jarig dochtertje na. In september, enkele maanden na zijn dood, beviel zijn vrouw nog van een zoon.
Stive Vermaut was afkomstig uit Ichtegem. Bij de jeugd reed hij bij de Lombardenploeg van Michel Pollentier en won er meerdere koersen. Later als belofte werd hij geselecteerd voor Europese en wereldkampioenschappen. In 1998 maakte hij de overstap naar de beroepsrenners, bij het team Vlaanderen 2002.
Bij de profs maakte Vermaut geleidelijk opgang, in zijn tweede seizoen pakte hij onder andere de bergprijs in de Ronde van de Toekomst. In 2000 stapte hij over naar US Postal. Zijn beste periode kende hij echter bij de Lottoploeg waar hij in 2001 en 2002 voor reed. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.