Alex Dowsett (foto Erik Westerlinck) is Brits kampioen tijdrijden geworden. Het was nochtans nipt want John Archibald van Ribble Pro Cycling eindigde op 6 seconden. Steve Cummings (Dimension Data) eindigde op 27 seconden.

Alex Dowsett (Maldon, 3 oktober 1988) is een Engels baan- en wegwielrenner die anno 2019 rijdt voor Team Katjoesja Alpecin.
Als junior werd Dowsett al tweemaal nationaal kampioen tijdrijden en behaalde hij in 2006, samen met Jonathan Bellis, Steven Burke en Peter Kennaugh, de bronzen medaille op het wereldkampioenschap ploegenachtervolging. Als belofterenner werd hij zowel nationaal als Europees kampioen. Daarnaast werd hij in 2010 tweede in de tijdrit op de Gemenebestspelen en won hij die wedstrijd in 2014.
Ook als eliterenner werd Dowsett tweemaal nationaal kampioen tijdrijden. In de Ronde van Italië van 2013 schreef hij de achtste etappe, een lange individuele tijdrit, op zijn naam.
Op 2 mei 2015 verbeterde Dowsett het werelduurrecord van Rohan Dennis met 433 meter. Twee maanden later verloor Dowsett dit record aan zijn landgenoot Bradley Wiggins. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.