George-Alexander Van Dam is een violist die werd geboren in Namibië in 1964. Vanaf 1984 verblijft hij in België. Na zijn studie bij Georges Octors (KMC-Brussel) ging hij ook klavecimbel studeren bij Boudewijn Scholten. Zo werd hij lid van het James Bowman Ensemble. Toch keerde hij terug naar de viool voor hedendaags werk. Zo creëerde hij in 1991 “For a leather jacket” van Walter Hus. Hij componeert ook zelf. Zo o.m. een strijkkwartet in 1993 en de muziek voor de dansvoorstelling “Mountains made of barking” van Wim Vandekeybus, die in première ging op 28 juni 1994. De enige foto die ik van hem heb gevonden, is op Flickr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.