Het is vandaag al 55 jaar geleden dat “It’s all over now” werd uitgebracht door The Rolling Stones. Het zou hun eerste nummer één-hit worden.

“It’s all over now” werd geschreven door Bobby Womack en diens schoonzus Shirley Womack. Het werd eerst uitgebracht in 1964 door The Valentinos, de groep waarvan Bobby Womack deel uitmaakte, en was een bescheiden hitje (94 in de Billboard Hot 100).
Tijdens de eerste tournee van de Rolling Stones door de Verenigde Staten in juni 1964 maakte de New Yorkse disc-jockey Murray the K de groep attent op het nummer van The Valentinos. De Stones waren gelijk enthousiast en vonden het in hun eigen repertoire passen. Op 10 juni namen ze het nummer op in de Chess Studios in Chicago. Het kostte Sam Cooke, de manager van Bobby Womack, nogal wat moeite om diens toestemming te krijgen voor de opname van het nummer door de Stones, maar toen Womack later zijn royalty-afrekening kreeg, vertelde hij zijn manager dat de Stones elk nummer van hem mochten opnemen dat ze maar wilden.
De plaat haalde de eerste plaats in de UK Singles Chart en was de eerste plaat van de groep die zo ver kwam. Ook in Nederland was “It’s All Over Now” de eerste nummer 1-hit. In de Verenigde Staten kwam de plaat tot nummer 26 in de Billboard Hot 100. Hoe hoog het nummer in Vlaanderen kwam, “vergeet” Wikipedia te vermelden. Ik zal het dus weer zelf mogen opzoeken. Dankzij de uitstekende website van de Ultratop is dat echter gelukkig heel eenvoudig. Het nummer kwam in Vlaanderen binnen op 01/08/1964 (Positie 18). Laatste week notering: 01/10/1964 (Positie 16). Piekpositie: 8 (1 week).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.