Zeventig jaar geleden slaagde mijn vader, Albert De Schepper, in het examen van politieagent. Enfin, het was nog niet echt mijn vader natuurlijk, want ik moest nog geboren worden. Voor hem was dit een hele sociale promotie (hij werkte zoals zovele andere Temsenaren op de Boelwerf) maar ikzelf zal me daar mijn hele jonge leven aan storen. Nu denk ik daar anders over en hijzelf dacht op latere leeftijd ook anders over mij, maar in mijn jeugd kan ik niet zeggen dat wij goed overeen kwamen. En dat is dan nog een understatement. Maar wat ik eigenlijk vooral zou willen weten: wie is de indrukwekkende “sjampetter” naast hem? Ik denk dat dit een legendarische figuur in Temse zou kunnen zijn…

3 gedachtes over “Zeventig jaar geleden: mijn vader gaat bij de politie

    1. Geachte heer De Rycke, kunt u mij ook vertellen of agent Alois Vereecken in een eerder beroep natiebaas te Antwerpen was? Dit moet dan in elk geval gedurende de WOI zijn geweest. In dat geval was hij getrouwd met Marie Michielsen. Ik kijk heel erg uit naar een reactie van uw kant. Dedankt alvast!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.