Vijftig jaar geleden trad de legendarische supergroep Blind Faith op in Hyde Park (Londen). Sinds 2005 is het als DVD verkrijgbaar.

Blind Faith was een Britse supergroep bestaande uit Steve Winwood (toetsen en leadzang), Rick Grech (basgitaar), Ginger Baker (drums) en Eric Clapton (gitaar en achtergrondzang).
Na het stoppen van Cream vormden Clapton en Baker in 1968 een band met als doel een meer op folkrock georiënteerd geluid te laten horen, zoals The Band op het album “Music from Big Pink”. De nieuwe band werd gecompleteerd door Steve Winwood (ex-Traffic) en Rick Grech (ex-Family).
Na slechts één lp (opgenomen voor het optreden in Hyde Park, maar nog niet uitgebracht) en één daarop volgende Amerikaanse tournee viel Blind Faith al uit elkaar. Reden hiervoor was dat de band voortdurend vergeleken werd met Cream waarin Baker en Clapton hadden gespeeld. Dit leverde ergernis op, omdat Blind Faith een andere muziekstijl speelde die veel meer leek op die van Traffic. Gaandeweg speelde Blind Faith vooral songs van Cream om het publiek tevreden te houden. Bovendien maakte Ginger Baker voortdurend ruzie met Winwood, een extra reden voor Eric Clapton om met deze band te stoppen: hij had in Cream hetzelfde meegemaakt met Baker. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.