Victor Campenaerts heeft werkelijk geen geluk. Nadat hij eerder tweemaal op Primoz Roglic botste, bleef deze keer de Amerikaan Chad Haga (foto Jean-Pierre Verstraete) hem met twee seconden voor. Aanleiding voor Thomas De Gendt om die nieuwe toptijd aan te vallen. Ook hij blijft steken op vier seconden. Jammer voor onze landgenoten, maar toch is er geen kat die Haga deze overwinning misgunt…

Chad Haga (McKinney, 26 augustus 1988) is een wielrenner die sinds 2017 rijdt voor Team Sunweb.
Overwinningen
2011
Proloog Mount Hood Classic
2012
Proloog Cascade Cycling Classic
2013
1e etappe Redlands Bicycle Classic
Eindklassement Joe Martin Stage Race
Proloog Ronde van Elk Grove.
Journalist Nick Klaessens was erbij toen Chad en vijf van zijn ploeggenoten frontaal werden aangereden op trainingskamp in Spanje, in januari 2016, door een Britse vrouw die aan de verkeerde kant van de weg reed. Hij schrijft later in het AD dat het net oorlog was, zo groot was de ravage, de wonden en het bloed. Over Chad vertelt hij: “De huid rond zijn mond is een soort pulp, zijn rechter oogkas is een grote zwelling met een bijna perfect getekende blauwe oogschaduw.” Er wordt meteen een traumahelikopter opgeroepen. Herstellen deden ze alle zes weer, deze wielrenners, al heeft met name Chad nog grote littekens. Psychisch is in een aantal van hen wel een stukje gestorven. Chad heeft daar behoorlijk last van. Maar dat komt ook omdat een paar maanden later zijn vader ook nog eens overlijdt, aan kanker.
Chad Haga kan niet alleen goed fietsen, maar ook geweldig pianospelen. Op YouTube staat er een filmpje waarin hij de Prelude in cis mineur van Sergei Rachmaninoff speelt. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.