’t Is toch wel erg. Ik lees in de krant een bericht waarop ik wil reageren en dat doet men dan normaal gezien via Facebook. Dat is toch de reden waarom ik dat medium in zo’n geval verkies boven mijn eigen blog. Maar ik moet eerlijk zijn: ik durfde het niet op Facebook te schrijven, want dan krijg ik weer de hele meute van de politiek-correcten over me heen. Nee, ik ben er niet fier op en daarom moet ik mezelf sussen door het dan toch op mijn eigen blog te zetten.

Waarover gaat het? Hoeft het nog gezegd dat we in volle verkiezingsstrijd zitten en mijn krant (De Gentenaar) maakt zich dan ook terecht vrolijk over de strapatsen van politici allerhande. Vandaag schrijven ze echter (p.19) dat “het Vlaams Belang de hoofdvogel afschoot”. Dat verwondert mij niks, maar als je dan het verhaal leest, dan krijg je toch een àndere indruk. Het gaat er namelijk over dat zij vorige zaterdag aan zwembad Rozebroeken actie hebben gevoerd in zwembroek (dan mochten ze van geluk spreken dat het zo’n mooi weer was, zou ikzelf zeggen) omdat dat zwembad “op zaterdagnamiddag afgehuurd is door de vzw Adrenaline. En laat die vzw nu net alleen moslimvrouwen en -kinderen onder zijn leden tellen.” (foto Vlaams Belang)
Ja, zo kennen we het Vlaams Belang, hoor ik u al zeggen. Maar wees nu eens eerlijk: ze hebben toch gelijk? Wie haalt het nu in zijn hoofd om OP EEN ZATERDAGNAMIDDAG een openbaar zwembad uitsluitend te verhuren aan een vzw? En bij mij gaat het er dan niet om of die vzw bestaat uit moslimvrouwen of uit homo’s of uit naturisten. Zelfs voor een zwemclub ga je toch je deuren niet sluiten op een zaterdagnamiddag? Waar zit het stadsbestuur met z’n verstand?
Ja, dan kan ik me eerder best voorstellen dat het Vlaams Belang met zo’n actie stemmen kan ronselen, ook al heeft dit uiteraard niets met Vlaamse of Europese politiek te maken. Wie is er hier dan de stomme kloot: de Belanger of diegene die denkt hiermee het Belang te bestrijden?

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.