Op zaterdag 8 juni 2019 speelt Taha Posman als laatstejaarsstudent piano van de Kunstacademie ‘De Poel’ het tweede pianoconcerto van Dmitri Sjostakovitsj. Het concert heeft plaats in de Groenzaal in Gent, dat is de concertzaal van het Sint Baafsinstituut op de Reep te Gent. Yoeri Van Hove dirigeert het Symfonieorkest ‘Sonores’. Het is het jaarlijks zomerconcert van dit orkest.

Het was al lang geleden dat ik nog eens iets van André Posman had gehoord, maar vandaag viel deze mail in mijn bus:
Besten,
We hebben u allemaal jaren met rust gelaten. Ikzelf heb hier het puin van de Rode Pomp geruimd, alles in gereedheid gebracht voor het Stadsarchief, waar, op enkele items na, nu een heel mooi pakket documenten voor de toekomstige historici is opgeslagen.
Vele trouwe bezoekers van De Rode Pomp zijn ondertussen reeds naar de eeuwige jachtvelden vertrokken, daar is niks aan te doen, en weldra is het waarschijnlijk ook onze beurt.
Maar géén tragiek! Op de valreep immers hebben we voor nageslacht gezorgd: Jamila, mijn geliefde ega, zette een wonderlijke tweeling op de wereld, die ondertussen 17 jaar is geworden, en nu de ‘retorica’, zoals we dat in lang vervlogen tijden noemden, aan het afronden zijn. Taha en Yassine zijn beiden god zij dank begaafde en brave gasten, en tegelijk heel toegewijd aan de muziek zoals hun nicht Emma Posman.
En dat is de reden dat ik u deze tamtam stuur, want op zaterdag 8 juni 2019 krijgt Taha als laatstejaarsstudent piano van de Kunstacademie ‘De Poel’, de kans om dit schooljaar als solist samen met het Symfonieorkest Sonores (www.sonoresgent.be) te spelen.
Hij speelt in het tweede pianoconcerto van onze geliefde Dmitri Sjostakovitsj. Het concert vindt plaats in de Groenzaal in Gent, dat is de concertzaal van het Sint Baafsinstituut op de Reep te Gent. De dirigent is Yoeri Van Hove. Het is het jaarlijks zomerconcert van het symfonieorkest ‘Sonores’.
Het programma:
-Edward Grieg: Peer Gynt Suite nr 1, opus 46.
-Dmitri Sjostakovitsj: Pianoconcert nr 2 in F majeur, opus 102. Piano: Taha Posman
-Antonin Dvorzak: Symfonie nr 9 in E mineur: ‘Uit de nieuwe wereld’’, Opus 95
Het programma hoeft géén uitleg. Het Symfonieorkest ‘Sonores’ is verbonden aan de muziekschool ‘De Poel’. Het bestaat uit voortreffelijke amateurmusici. De dirigent is Yoeri Van Hove, leraar aan De Poel. Hij doet zijn job uitstekend. U vindt alles over het orkest op de site http://www.sonoresgent.be
Toegang in voorverkoop: 18 EUR.
Bestel tickets online via http://www.ticketsgent.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.