De Amerikaanse soulzangeres Gladys Knight (Kingkongphoto via Wikipedia) wordt vandaag 75 jaar. Ze is vooral bekend van haar werk met The Pips, maar zelf was ik het meest onder de indruk van haar interpretatie van “Help me make it through the night” van Kris Kristofferson en daarop zijn volgens mij The Pips niet te horen…

00Gladys Knight participe à un groupe vocal familial dès 1952, sous l’appellation The Pips, avec son frère aîné Merald dit Bubba, sa sœur Brenda et deux de leurs cousins germains, Elenor Guest et William Guest. Le groupe deviendra en 1961 “Gladys Knight and the Pips” et elle est la chanteuse soliste du groupe pour “Every beat of my heart”. Le groupe signe chez Motown et avec le compositeur Norman Whitfield le groupe connaîtra de grands succès comme “Friendship Train”, “I Heard It Through the Grapevine”, “If I Were Your Woman” et “Neither One of Us”. Maar nog groter succes bracht de overstap naar Buddah Records in 1973. In het midden van de jaren zeventig piekte de populariteit van de groep met “Midnight Train to Georgia” en “I’ve Got to Use My Imagination”. In 1987 bekende Knight dat ze een gokverslaving (baccarat) had en al eens $45.000 op één avond had verloren. In 1989 zong ze de soundtrack van de gelijknamige James Bondfilm “Licence to Kill”. In 1997 trad ze toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ze toert naar verluidt nog steeds, en neemt af en toe ook nog op, hoewel The Pips niet meer bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.