De Franse zanger Alain Souchon wordt vandaag 75 jaar. Alhoewel hij uiteraard vooral om zijn chansons zal worden herinnerd, vond ik hem vooral ontroerend als de brave brandweerman Pinpon die door de doortrapte Isabelle Adjani als moordwapen wordt gebruikt in “L’été meurtrier” (zie bovenstaande foto).

Alain Kienast, beter gekend als Alain Souchon, (Casablanca, 27 mei 1944) is een Frans-Zwitserse zanger, componist, songwriter en acteur. Hij heeft tot dusver 19 muziekalbums uitgebracht en in 7 films gespeeld. Hij heeft vooral een groot succes in Frankrijk, België en Zwitserland. Alain Souchon is de 2de meest beloonde zanger in de Victoires de la musique. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.