Onze landgenote Sylvia Huang (foto Canvas) maakte met haar versie van een Mozartconcerto (in haar geval het eerste) een grote indruk gedurende de halve finale van de Elisabethwedstrijd voor viool, wat later in de week nog werd versterkt door haar recital. Ook in de finale werden haar plichtwerk en haar keuzeconcerto (verrassend Dvorak) goed ontvangen, zodat ze mits enig chauvinisme zelfs al als overwinnaar naar voren werd geschoven. Helaas bleek dit voorbarig te zijn en moest ze zich tevreden stellen met de publieksprijs die voorspelbaar haar deel werd.

Veel belangrijker is dus nog altijd het parcours dat ze reeds heeft afgelegd, ondanks het feit dat ze er nog zo vreselijk jong uit ziet…
Sylvia Huang leerde het vak van haar vader en studeerde verder aan de Académie des Arts de la Ville de Bruxelles. Zo won eerste prijzen op de National Musical Competition Belfius Classics (2004) en de Lions European Musical Competition. Sylvia deed orkestervaring op bij het European Union Youth Orchestra, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
In september 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België; anderhalf jaar later werd ze gepromoveerd tot co-solovioliste. In die hoedanigheid heeft ze ook de violisten van een vorige Elisabethwedstrijd begeleid en dat deed haar besluiten eveneens aan de wedstrijd deel te nemen.
Ook heeft ze veel opgetreden in kamermuziekverband en in solorecitals. Sinds augustus 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met haar orkestcollega’s Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer vormt ze het GoYa Quartet.
Voor Sylvia werd in 2015 een viool van Carlo Ferdinando Landolfi uit ca. 1750 aangekocht en aan haar in bruikleen verstrekt door de RCO Foundation. (Preludium)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.