Toen de Franse basbariton Laurent Naouri in de Vlaamse Opera de vier demonische rollen vertolkte in “Les Contes d’Hoffmann” in februari 2000, viel op een avond de zangeres van Olympia uit wegens ziekte. Hij zorgde ervoor dat zijn vrouw kon inspringen. Een vriendendienst? Een buitenkansje voor een onbekend talent? Helemaal niet, zijn vrouw is de beroemde sopraan Natalie Dessay! (zie bovenstaande foto van YouTube) Ze hebben twee kinderen.

Tijdens zijn opleiding kreeg deze Franse bariton de gelegenheid om de rol van Gugliemo in “Così fan tutte” te vertolken. Kort hierop werd hij gecontacteerd voor diverse concerten en opnames. Hij vervolmaakte zich aan de Guildhall School of Music Drama te Londen waar hij rollen vertolkte als Directeur du Théâtre in “Les Mamelles de Tirésias”, Ford in “Die Lustige Weiber von Windsor” en Ferdinand in “Verloving in het Klooster” (Prokofiev) o.l.v. Mstislav Rostropovitsj.

Sinds Naouri in 1992 de titelrol in Milhauds Christophe Colomb zong, krijgt hij aanbiedingen in Italië, Nederland, België en Spanje. Zijn repertoire reikt van Monteverdi tot hedendaagse componisten en omvatten rollen als de titelrol in “Jevgenij Onegin”, Tarquinius in “The Rape of Lucretia”, de titelrol in “Roland” (Lully) en Bottom in “A Midsummer Night’s Dream”. Hij werkte samen met dirigenten als Maurizione Benini, William Christie, René Jacobs, Marc Minkowski en Kent Nagano. Hij behaalde een enorm succes in “Les Contes d’Hoffmann” te Metz alsook met Hidraot in Glucks “Armide” te Nice. Laurent Naouri maakte een opmerkelijk debuut in het Palais Garnier met zijn interpretatie van Thésée in “Hippolyte et Aricie”. In de Bastille zong hij Comte des Grieux (“Manon” van Massenet) en de hoofdrol in “Le Nozze di Figaro”. De Opera van Genève engageerde hem als Jupiter in “Orphée aux Enfers”, een rol die hij hernam in de Opera van Lyon. In Metz maakte hij zijn debuut als Don Giovanni – een rol die hij hernam voor de Opéra de Wallonie – gevolgd door producties van “L’Enfant et les Sortilèges” (Ravel), “Platée” (Rameau), Händels “Alcina” en “Les Indes Galantes” (Rameau) in de Opera van Parijs. In Orange zong Laurent Naouri voor het eerst de rol van Mephisto in “La Damnation de Faust” onder Michel Plasson, gevolgd door Fleramosaca in “Benvenuto Cellini” met het London Symphony Orchestra onder Colin Davis en Golaud in “Pelléas et Mélisande” met het Orchestre National de France onder Bernard Haitink aan de zijde van Anne-Sofie von Otter. Toekomstige engagementen zijn o.m. Claudio in “Béatrice et Bénédict” met het London Symphony Orchestra onder Colin Davis, de titelrol in Jevgenij Onegin in Genève, Almaviva in “Le Nozze di Figaro” op het festival van Aix-en-Provence en Agamemnon in “La Belle Hélène” in het Théâtre du Châtelet aan de zijde van Felicity Lott. Laurent Naouri heeft verschillende cd-opnamen gemaakt voor Erato (Lully’s “Phaéton”), Archiv (“Hippolyte et Aricie” van Rameau en Händels “La Resurrezione”) en EMI (“La Dame Blanche” van Boieldieu en Offenbachs “Orphée aux Enfers”). Aldus de website van Opera Ballet Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.