Zonder dat we kunnen gewagen van een echte breuk met de vorige twee elpees is er toch een duidelijke cesuur waarneembaar bij dit derde product van de Antwerpse Kids.

Er is een personeelswijziging t.o.v. “Naughty Kids” (Cesar Janssen, een drummer die mij een beetje aan Stoy Stoffelen doet denken b.v. in “Something better to do”, vervangt Eddie De Haes), maar dat is niet de reden. Er is ook een andere producer (Sylveer Vanholme) en dat werpt meer gewicht in de schaal. Bij de vorige (Leo Caers) had ik zo’n beetje de indruk dat men gewoon het bandje liet lopen. Vanholme (Wallace Collection, Two Man Sound) wil een vollere klank en dat lukt hem ook wel, al is hij m.i. iets te kwistig orngesprongen met het vrouwenkoortje. De man aan het stuur toen de Kids deze bocht namen was echter leider Ludo Mariman zelf. Zijn composities hebben overwegend nog steeds dezelfde pogo drive, maar toch geven ze steeds meer ruimte om nieuwe wegen in te slaan (*). Vooral Luk Van de Poel, die als het ware geboren is orn een gitaargod te worden, beweegt zich nu als een visje in het water. Op “Naughty Kids” was hij er ook reeds bij maar misschien nog iets te vers om reeds zijn stempel op de elpee te drukken. Anderzijds zal Ludo er wel voor zorgen dat dit niet in egotripperij uitmondt. De jonge Danny De Haes ten slotte blijft ons verbazen met zijn soliede manier van bas spelen.

Ronny De Schepper

(*) Ludo Mariman in Humo van 14 december 2010: “Al van kindsbeen af ben ik vooral gek op melodieën. (…) Mijn eerste lp was Help! van The Beatles – de Béjattels, zoals we ze toen noemden. Grote fan was ik: op de lagere school liet ik mijn haar groeien en wàs ik John Lennon.”

Referentie
The Kids, Living in the Twentieth Century, Mercury 9198-526.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.