Het is aftellen naar de publieksvoorstelling van het boek “Lène. Hélène Maréchal, tussen toneel en liefdadigheid”, in de Minard op 27 mei om 19.30 uur. Voor wie nog geen kaartjes heeft, er zijn nog altijd enkele goede plaatsen vrij. Auteur Eric Bauwens heeft ondertussen het levensverhaal van Hélène Maréchal ook in een theaterproductie gegoten. Deze wordt opgevoerd tijdens de Gentse Feesten. Carine Stevens kruipt in de huid van Lène, vertelt het levensverhaal van deze grote Gentse comédienne en weldoenster en brengt de heerlijkste nummers uit haar repertoire. Ann Lemaitre zorgt voor de muzikale begeleiding. Meer info over deze productie vindt u hieronder. Vanaf vandaag kunt u kaartjes bestellen via het Uitbureau.

Ooit een boek uitgeven! Het was een droom die Eric Bauwens al lang koesterde, maar vorig jaar werd het werkelijkheid met “Vina Bovy, Gent en de Diva”. En nu is er dus “Hélène Maréchal, Tussen toneel en liefdadigheid”. In deze biografie keert Bauwens terug naar de beginjaren van het Gentse volkstoneel en meer bepaald naar de tijd van Henri Van Daele. Lène was toen de grote publiekslieveling. Maar Hélène Maréchal was niet alleen een grote cabaretière, zangeres en actrice. Ze was ook een weldoenster die met haar optredens en door handig lobbywerk enorme bedragen wist te verzamelen voor wezen, hoogbejaarden, teringlijders, gemobiliseerde soldaten en oorlogsinvaliden.
In het najaar verschijnt dan zijn derde boek. Een ander genre, maar alweer
een biografie van een bekende Gentenaar: Edward Anseele. Eedje, zoals de
Gentenaars hem noemden, was de vader van de sociaaldemocratie in België. Hij stond aan de wieg van de socialistische partij en van het algemeen
stemrecht. Met de Samenwerkende Maatschappij Vooruit stichtte hij een
industrieel imperium. Bauwens heeft hem tijdens het schrijven leren kennen als een bijzonder groot man, behept met talrijke zwakheden.
Tot slot maakt hij voor de kerkfabriek van Sint-Salvator de tekst klaar van
een ‘erfgoedsprokkel’ over de kerk in de Sleepstraat. De provincie zal deze
publicatie in de loop van 2019 uitgeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.