Yves Senden is een organist die deelnam aan het toetsenproject (piano, clavecimbel, pianoforte, tangentenflugel, orgelpositief) van Johan Huys in het museum voor sierkunst op 16 mei 1994 ter vervanging van Marc Maes. Dit was een tamelijk toegankelijke improvisatie samen met verder nog Tomma Wessel, Daan Vandewalle en Carien Verhenneman.

Yves Senden is licentiaat in de Klassieke Filologie. Hij maakte zijn eindverhandeling over de plaats van Moira in de Ilias en de Odyssee van Homeros. Hij behaalde aan het Conservatorium van Antwerpen het diploma nieuwe cyclus voor orgel, evenals eerste prijzen voor harmonie, praktische harmonie, muziekgeschiedenis, kamermuziek en het getuigschrift voor analyse. In 1995 behaalde hij aan het Conservatorium van Den Haag het diploma uitvoerend musicus. En op 4 maart 1995 gaf hij in de Rode Pomp een orgelconcert, waarbij vooral minimalistische muziek op het programma stond, zoals van Philip Glass, Terry Riley en Arvo Pärt. Hij gaf ook de inleiding op “Der Prinz von Homburg” in de Vlaamse Opera. In de periode 1999-2001 bracht hij met het Firstness-ensemble het muziektheater “Triumph of Death” van Frederic Rzewski. Deze productie werd door de VRT gecapteerd. In 2009 behaalde hij de graad van Doctor in de Kunsten (studiegebied Muziek en Podiumkunsten) aan de Universiteit Antwerpen en de Artesis Hogeschool Antwerpen (Koninklijk Conservatorium).

Referentie
Ronny De Schepper, Rode Pomp, Het Laatste Nieuws 2 maart 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.