Het is al vijf jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Vito Favero (foto’s de Wielersite) is gestorven.

28 vito faveroVito Favero was een degelijk renner, maar er is toch één uitslag die er bovenuit steekt: zijn tweede plaats in de Tour de France van 1958 op drie minuten en tien seconden van de Luxemburger Charly Gaul, nadat hij gedurende zes dagen de gele trui had gedragen. Volgens sommigen had er zelfs meer ingezeten, indien sportdirecteur Alfredo Binda niet zo duidelijk de kaart van Gastone Nencini had getrokken. Maar ja, die had dan ook in 1957 de Giro gewonnen, terwijl hij in datzelfde jaar ook zesde werd in de Tour en negende in de Vuelta. Toch zou Nencini pas in 1960 de Tour winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.