De Italiaanse voormalige wielrenner Matteo Tosatto (foto DarkSideX via Wikipedia) viert vandaag zijn 45ste verjaardag.

Matteo Tosatto (Castelfranco Veneto14 mei 1974) groeide bij Fassa Bortolo uit tot een van de belangrijkste schakels in de trein van Alessandro Petacchi. Toch won hij zelf in 2000 ook de 5e etappe in Parijs-Nice, in 2001 de 12e etappe van de Ronde van Italië, in 2002 de Coppa Placci en in 2004 de Ronde van Toscane en de GP Kanton Aargau.

Toen de ploeg in 2006 stopte, ging hij naar het Belgische Quick·Step-Innergetic om zijn rol als spurtaantrekker nu in functie te stellen van Tom Boonen. Hij redde zelfs de eer van de ploeg door alsnog in de achttiende etappe in de Ronde van Frankrijk van 2006 te zegevieren.

Na vier jaar voor Quick·Step te hebben gereden vertrok hij in 2011 naar Team Saxo Bank. Eind 2016 beëindigde Tosatto zijn buitengewoon lange loopbaan als renner van het Russische Tinkoff. Hij reed voor dat team als knecht van Alberto Contador en Peter Sagan. Hij was op dat moment gestart in niet minder dan 34 grote rondes, waarvan hij er 28 uitreed, wat tweemaal een record is! (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.