Vijftien jaar geleden viel Alberto Contador in de Ronde van Asturië van zijn fiets. Hij brak zijn kaak en bleef schuddend en bevend op de weg liggen. Na enkele dagen mocht hij weer uit het ziekenhuis. Een week later viel hij echter opnieuw thuis neer. Deze keer werd hij met spoed geopereerd, want het was duidelijk dat Contador bewusteloos was geraakt door twee hersenbloedingen.

Bij nader onderzoek bleek dat hij een bloedklonter in de hersenen had, een aandoening die veel voorkomt in zijn familie. Een van zijn drie broers, Raúl, heeft bij zijn geboorte cerebrale parese (hersenverlamming) opgelopen. Alberto belt zowat elke dag met zijn gehandicapte broer. Vroeger bracht hij hem naar school.
Contador mocht als gevolg van zijn probleem in 2004 een half jaar niet fietsen. Ook na zijn herstel werd hij na een wedstrijd weer onwel en viel hij van zijn fiets. Het leven van Contador hing aan een zijden draadje en zijn carrière als profwielrenner leek alleszins voorbij.
Maar in januari 2005 won Contador (met de hulp van Luis Leon Sanchez: zie foto) de vijfde rit van de Tour Down Under. Hij noemt het zelf ‘de belangrijkste zege uit mijn carrière’. De weg naar de top is ingezet, vooral door zijn relatie met zijn broer. Voor hem vocht hij zich terug als wielrenner. De overwinning op Plateau de Beille in de Tour van 2007 droeg de latere Tourwinnaar dan ook op aan Raúl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.