Op een moment dat het jaarlijkse Eurovisiesongfestival weer alle aandacht naar zich toezuigt, viert Mr.Eurovision himself, Johnny Logan, zijn 65ste verjaardag.

Johnny Logan is een Iers zanger en liedjesschrijver die in Australië werd geboren. Zijn werkelijke naam luidt Seán Patrick Michael Sherrard. Zijn vader was een bekende Ierse tenor, Patrick O’Hagan, die drie keer optrad in het Witte Huis.
Johnny Logan won tweemaal het Eurovisiesongfestival voor Ierland. De eerste keer was dat in Nederland in 1980 met “What’s another year”, gecomponeerd door Shay Healy (zie bovenstaande foto). De tweede keer was dat in België in 1987 met “Hold me now”, dat Logan zelf schreef. Naast “Hold me now” schreef Logan nog twee nummers voor het songfestival die uitgevoerd werden door Linda Martin. Zij behaalde in 1984 met het nummer “Terminal 3” een tweede plaats en won het festival in 1992 met “Why me?”.
Johnny Logan is vooral populair in Vlaanderen, Duitsland, Nederland en Denemarken, waar hij bekend is als Mister Eurovision. In 2006 zetelde hij in de Vlaamse voorronde van het songfestival. In zijn thuisland weigerde hij in de jury te zitten, maar aangezien hij in België zijn tweede overwinning behaalde vond hij dat hij het dit land niet kon weigeren. Hier raakte hij onder de indruk van de Leuvense zanger Kaye Styles en diens nummer “Profile”. Samen brachten Logan en Styles in 2006 het nummer “Don’t Cry” uit, een r&b-versie van het nummer “Hold Me Now”. Hij was ook te gast bij “Toppers In Concert 2009”. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.