Ook in Vlaanderen vieren we vandaag iemand die belangrijk is geweest voor het vrouwenwielrennen of het fietsen voor vrouwen in het algemeen: Marie-Thérèse Naessens viert vandaag haar tachtigste verjaardag! Gelukkige verjaardag!

In tegenstelling tot Billie Fleming was Marie-Thérèse Naessens uit Nokere wel degelijk een echte wielrenster. Ze werd drie keer kampioen van België in de achtervolging en zelfs vier keer in de sprint. Maar ook op de weg deed ze het goed: zo werd ze derde op het wereldkampioenschap in Salo 1962. Dat was daar toen trouwens een volledig Belgisch podium met Marie-Rose Gaillard op het hoogste trapje en Yvonne Renders op de tweede plaats. Lilian Cleiren (6de) en Simonne Ellegeest (9de) plaatsten zich ook nog in de top tien. Akkoord, de sport was toen nog hoegenaamd niet zo verspreid als nu. Er waren natuurlijk de plaatselijke rensters (die ontgoochelden), maar de belangrijkste tegenstand kwam uit Groot-Brittannië, de Sovjetunie en Frankrijk en natuurlijk was er ook nog de Luxemburgse ex-wereldkampioene Elsy Jacobs.
Als 60-jarige dame kwam Marie-Thérèse terug in de krant als wielrenster, nadat zij in Zuid-Afrika 1400 km was gaan fietsen in de verzengende hitte, zo weet Wilfried Journée ons te melden op de Wielersite.

Een gedachte over “Marie-Thérèse Naessens wordt tachtig…

  1. 120 overwinningen medaille van sportverdienste eenmaal te verkrijgen en de prijs van sportinspanning wereldkampioene en wereldbeker gewonnen in Oostenrijk aan 63 jaar! 2x tweede wereldkampioenschap en 2x wereldbeker bij de masters in St.Johan.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.