Joaquim Rodríguez Oliver (Parets del Vallès, 12 mei 1979) is een voormalig Spaans wielrenner (foto Erik Westerlinck).

Rodríguez was vooral goed op zeer steile heuvels en bergen. Zo won hij in 2005 het bergklassement van de Ronde van Spanje. Ondanks zijn beperkte tijdritcapaciteiten reed hij geregeld in de top tien in het eindklassement van grote rondes. Rodríguez heeft in alle drie de grote rondes etappes gewonnen en podiumplaatsen behaald (tweede in de Giro 2012; derde in de Tour 2013 en tweede in de Vuelta 2015 en tweemaal derde in 2010 en 2012). Hij won ook tweemaal de Ronde van Lombardije (2012 en 2013) en éénmaal de Waalse Pijl (2012). Tussen 2010 en 2013 voerde hij haast voortdurend de UCI-rangschikking aan. Lange tijd was hij de beste vriend en tevens meesterknecht van Alejandro Valverde. Toen hij echter onder diens vleugels vandaan kroop, verzuurde de verhouding en zouden de twee vaak op elkaars wiel rijden. Met als absoluut dieptepunt het wereldkampioenschap van 2013 toen Valverde nog liever de Portugees Rui Costa liet ontsnappen dan samen te werken met Rodriguez.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.