Het is al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse actrice Nancy Malone, één van mijn eerste jeugdliefdes, is gestorven en ik wist van niets!

Dat van die jeugdliefde, dat was toen ze Clara Varner speelde in “The long hot summer”, an American drama series from 20th Century Fox Television that was broadcast on ABC-TV for one season from 1965-1966 (bij ons een jaar later). Created by Dean Riesner, The Long Hot Summer was based on the novel The Hamlet by William Faulkner, the short story “Barn Burning”, and the 1958 film of the same name. In de film werden de rollen van Ben Quick en Clara Varner gespeeld door het echtpaar Paul Newman en Joanne Woodward (*). Voor de televisiereeks werden Roy Thinnes en Nancy Malone dan ook zo identiek gecast dat ik ooit eens een foto van Newman en Woodward heb gepubliceerd, denkend dat het om Thinnes en Malone ging.
Zoals gezegd heeft Nancy Malone daarna geen opmerkelijke rollen meer vertolkt, maar ze heeft het wel tot the first female vice-president of television at 20th Century Fox gebracht, dat zal haar dus wel geen windeieren hebben gelegd. Een jaar later kreeg ze hiervoor one of the first Crystal Awards by Women in Film for outstanding women who, through their endurance and the excellence of their work, have helped to expand the role of women within the entertainment industry.
Ook haar hobbies waren merkwaardig: ze was a painter and a poet, and she enjoyed playing football and baseball. She died of pneumonia while battling leukemia.

Ronny De Schepper

(*) In 1985 kwam er dan nog een remake van de film als zodanig en ook hier werd de rol van Ben Quick door een echte mannetjesputter gespeeld, namelijk Don Johnson. Zijn tegenspeelster was Cybill Shepherd en er waren ook nog rolletjes weggelegd voor Hollywood-legendes als Jason Robards en Ava Gardner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.