25 jaar geleden trad saxofonist Dominique Spriet op bij Logos.

GENT — Hoewel het reeds van 7 februari geleden is dat Adolphe Sax een eeuw geleden is gestorven, blijft 1994 het jaar van de saxofoon. Op een tentoonstelling van de Belgische industrie in Brussel in 1841 blies de toen 27-jarige Adolphe Sax op een instrument dat hij in alle bescheidenheid een saxofoon had genoemd. En daarmee hebben de Belgen dan toch een belangrijke rol gespeeld in de muziekgeschiedenis. Al was Sax zelf zich daar niet onmiddellijk van bewust, voor hem was het slechts één van 46 nieuwe uitvindingen waarop hij een octrooi had aangevraagd, waaronder ook een « stoomorgel ». Dat is eigenlijk ook iets dat de mensen van Logos zou moeten aanspreken. Voorlopig staat de saxofoon centraal. De Fransman Dominique Spriet bespeelt immers zes verschillende soorten. Op donderdag 5 mei brengt hij werk van o.a. Stockhausen en Brewaeys om 20 uur in de Tetraeder.

Referentie
DSRG, Saxofonist Spriet bij Logos, Het Laatste Nieuws 30 april 1994

P.S. Ondertussen heb ik vernomen dat Dominique Spriet op 57-jarige leeftijd in Duinkerken gestorven is op 21 april 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.