Het dramatische vliegtuigongeluk waarin bijna het voltallige elftal van Manchester United, op dat moment misschien de beste ploeg ter wereld, om het leven kwam, dat staat nog redelijk goed in het geheugen gegrift. Veel minder bekend is dat negen jaar eerder een gelijkaardig ongeval had plaatsgehad, waarin, op twee na, het volledige team van A.C.Torino om het leven is gekomen. Men noemt dat de Superga-vliegramp.

Het Fiat G.212 toestel met de ploeg van Torino aan boord vertrok vanuit Lissabon, alwaar het team van Torino een vriendschappelijk duel had gespeeld tegen SL Benfica ter ere van Portugees voetballer Francisco Ferreira. In de stromende regen en dichte mist vloog het toestel op 4 mei 1949 tegen de heuvel onder de basiliek van Superga, ten oosten van Turijn. 31 inzittenden, waaronder 18 spelers, twee directeuren, vier stafleden en drie journalisten, werden twee dagen later begraven op het Palazzo Madama. Ruim een half miljoen mensen bewezen de ploeg een laatste eer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.