De Duitse celliste Tanja Tetzlaff (foto Facebook) trad op 3 mei op in Carnegie Hall samen met haar broer violist Christian en met pianist Lars Vogt. Samen vertolkten ze de pianotrio’s van Schumann en Dvorak.

Tanja Tetzlaff werd in 1973 in Hamburg geboren. Vanaf haar vijfde begon ze cello te spelen, vanaf 1985 volgde ze les bij Bernhard Gmelin aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst. Van 1991 tot 1996 was Heinrich Schiff haar professor aan het Mozarteum in Salzburg. Tussen 1989 en 1992 voerde ze de celloconcerto’s van Lalo, Saint Saëns, Haydn, Dvorak en Tsjaikofski uit met verschillende professionele orkesten in Hamburg, Praag, Budweis en Berlijn. In 1990 kreeg ze een beurs van de Masefieldstichting in Hamburg en sinds 1992 wordt ze gepromoot door de Deutsche Studienstiftung en het Steans Institute for Young Artists in Ravinia (Verenigde Staten). Sinds 1996 is Tanja Tetzlaff eerste soliste bij de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Ze won diverse prijzen in internationale wedstrijden in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Nederland. Als soliste trad ze op met orkesten als de Wiener Philharmoniker, het Wiener Kammerorchester, de Berliner Sinfoniker, de Kölner Philharmoniker, het Queensland Symphony Orchestra, het Radio Symfonieorkest van Moskou en het Filharmonisch Orkest van Danzig onder dirigenten als Yehudi Menuhin, Vladimir Fedosejev, Alun Francis, Ola Rudner en Vladimir Ashkenazy. Met een keur van collega’s solisten waaronder haar broer, de violist Christian Tetzlaff, verzorgde ze recitals in de belangrijkste Muziekcentra van Europa en Japan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.