Alex Frame (Christchurch, 18 juni 1993) is een Nieuw-Zeelands baan- en wegwielrenner die sinds 2018 rijdt voor Trek-Segafredo (foto Jean-Pierre Verstraete).

In de jeugdcategorieën was hij voornamelijk actief in het baanwielrennen. En met succes, want op het Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren in 2011, behaalde hij samen met Scott Creighton, Fraser Gough en Dylan Kennett brons op het onderdeel ploegenachtervolging. Een dag later wist hij dit over te doen tijdens de puntenkoers met als winnaar Domenic Weinstein.
In 2012 maakte Frame zijn opwachting in de beloftencategorie, hij trok naar Europa om zich meer op het wegwielrennen te kunnen concentreren. In 2013 reed hij voor het Duitse Thüringer Energie Team en een jaar later voor het opleidingsteam van Giant-Shimano.
Na het opdoeken van dat laatste team zat hij voor 2015 zonder team. Hij trok weer naar Nieuw-Zeeland om er zich weer op het baanwielrennen te focussen. In januari werd hij tweede op het nationaal kampioenschap individuele achtervolging, enkel Dylan Kennett was sneller. Tijdens de scratch wist hij diezelfde Kennett wel achter zich te houden en kroonde zich zo tot nationaal kampioen. In maart van datzelfde jaar behaalde hij samen met Kennett, Pieter Bulling en Marc Ryan de gouden plak op het WK ploegenachtervolging. In de finale versloegen ze met ruim verschil de Britse favorieten. Voor de Olympische spelen van het daaropvolgende jaar werd Frame als reserve geselecteerd voor de Nieuw-Zeelandse achtervolgingsploeg. Het viertal Pieter Bulling, Aaron Gate, Dylan Kennett en Regan Gough zou uiteindelijk pas als vierde eindigen.
In 2017 focuste Alex Frame zich weer helemaal op de weg. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.