Jan Tratnik (foto Jean-Pierre Verstraete) zette met een tijd van 5’06”79 de korte proloogtijdrit naar zijn hand in de Ronde van Romandië. Het podium kleurt hoofdzakelijk Sloveens want ook Primoz Roglic stond lang aan de leiding. Hij eindigt als tweede op slechts enkele honderdsten van een seconde. De Zwitser Tom Bohli is derde. “Het parcours was technisch, met twee korte beklimmingen. Dat was goed voor de explosieve renners, zoals ik. Perfect voor mij. Sinds ik het parcours twee weken geleden leerde kennen, keek ik hier al naar uit. Ik bereidde me voor honderd procent voor. Doelstelling behaald. Mijn eerste zege in de WorldTour, dat is iets speciaals voor me”, glimlachte Tratnik.

Jan Tratnik (Ljubljana, 23 februari 1990) werd in 2009 derde op het Sloveense kampioenschap tijdrijden voor beloften. In 2010 werd hij derde in de wegwedstrijd bij de beloften. Hij werd dat jaar tevens tweede in het eindklassement van de Giro delle Regione, een belangrijke wielerronde voor beloften. Het jaar erop reed hij voor Quick Step, maar vertrok al na één seizoen. In 2012 werd hij Europees kampioen op de weg voor beloften. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.