Op 17 april overleed plotseling, in zijn woning in Bornem, Gerald Pepermans (°Temse, 1945), één van ‘s lands beste drummers ooit (kampioen van België, juniors, 1959). Als drummer van The Jokers was hij één van de grondleggers van de Belgische rockmuziek (*). The Jokers (1959-1971) concentreerden zich vooral op gitaarmuziek en kenden internationaal succes (tot in Japan).

Gerald schreef mede geschiedenis als verdediger (stopper) van KSV Temse.
In zijn geboortedorp zal hij ook voor altijd geïdentificeerd worden met café ‘De Ster’, herberg die hij in het spoor van zijn vader jarenlang met zijn echtgenote, Monique Cools, leidde.
De uitvaartplechtigheid op 24 april in centrum De Ruyte (Temse) werd bijgewoond door een 100-tal familieleden en vrienden, waaronder alle oud-leden van The Jokers (Jos Clauwaerts, Jos Raes, François De Boeck, Danny Fisher…) en meerdere spelers van KSV Temse (Benny Foubert, Daniël Van Hoeylandt…). Ook burgemeester Luc De Ryck was aanwezig.
Tijdens de stijlvolle plechtigheid werd muziek van The Jokers afgewisseld met favoriete muziek van Gerald. Zijn zonen Glenn en Clint hielden ontroerende toespraken. De plechtigheid eindigde met filmopnamen van Gerald als drummer. De 9 LP’s van The Jokers waren tentoongesteld.

(*) Bij The Jokers liet hij zich Danny noemen. Dat is jammer genoeg het enige wat ik ten persoonlijke titel aan dit in memoriam kan toevoegen. Voor zover ik weet heb ik Danny/Gerald nooit ontmoet of toch niet mee gesproken.

Een gedachte over “Gerald Pepermans, drummer van The Jokers, overleden

  1. Klopt Ronny, Gerald liet zich Danny Pepper noemen bij The Jokers. Als kind heb ik met hem nog “cowboy en indiaantje” gespeeld rond de centrumkerk van Temse, want toen stonden daar nog struiken rond. Na zijn drummerscarrière werd hij cafébaas en in de weekends ging hij “bijklussen” als disc-jockey in een dancing in de streek van Willebroek, terwijl vrouw Monique het café openhield. Door zijn gevoel voor ritme kon hij als geen ander 2 verschillende nummers moeiteloos in mekaar laten overvloeien. Hij bezat ook een immense collectie jazz-lp’s die spijtig genoeg in de vlammen opging toen er bij hem thuis (hij woonde toen boven het café) brand uitbrak. Daarbij liep hij ook brandwonden op aan de oren. Nadat hij Temse verlaten had, ging hij wonen in dezelfde straat van The Cluyse in Bornem, nu een brasserie en vroeger een dancing die nog uitgebaat werd door zijn collega Danny Fisher.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.